Vali Vijelie pe Isla Mujeres

postat la data de 26.01.2016

Vali Vijelie

               Incarcati cu energie pozitiva si plini de voie buna am ajuns si la "Isla Mujeres". Legendele Mayase spun ca pe aceasta insula se tineau ceremonii inchinate zeitei fertilitatii, zeita Ixchel si datorita faptului ca veneau numai femei, a fost denumita "Isla Mujeres" (sau asa numita "Insula Femeilor"). Aceasta insula este foarte aproape de Cancun, are doar 7 km lungime si 1 km latime. Insula nu a fost locuita niciodata de mayasi, fiind  doar un  loc de pelerinaj, insa pe aceasta se afla numeroase statui mayase in forma de femei, care erau aduse ca omagiu zeitei fertilitatii.

                Cand ghidul mi-a propus aceasta destinatie, nestiind despre ce e vorba, m-am scuzat ca sunt cu familia, cu copii si acesta mi-a spus sa nu imi fac griji,  ca poate veni toata lumea. Pot sa va spun ca insula este superba, nisipul este alb si fin, peste tot sunt numai palmieri, iar Marea Caraibelor este de culoare albastru-turcoaz. Pe aceasta insula se afla magazine, restaurante cu specific pescaresc si cafenele.  Foarte aproape de insula, mai exact in mare, se afla Parcul National Marin, unde poate fi gasit Muzeul Subacvatic, in care se afla mai mult de 400 de statui, majoritatea reprezentand evolutia Omului Maya.

                Ghidul ne-a spus niste povesti uimitoare despre atacurile piratilor si comorile lor ascunse, ce m-a dus cu gandul la o lume de basm, dar si despre capturarea locuitorilor de catre Hernandez de Cordoba si transformarea lor in sclavi pentru minele din Cuba.

                Insula Femeilor este o destinatie foarte atractiva, iar orchestrele de muzica mariachi completeaza atmosfera mexicana a locului.

                O priveliste minunata, o oaza de liniste, insa eu am ramas foarte dezamagit ca nu am gasit femei frumoase. De ce ii spune "Insula Femeilor" daca nu sunt femei frumoase?